NALEWAKI & PIWA W ATMOSFERZE

Do Waszej dyspozycji w barze jest 8 kranów z unikalnymi rzemieślniczymi trunkami „Craftowymi”. Niezmiernie ważnym jest dla nas by zawsze podawać świeże niepasteryzowane piwa. Dodatkowym atutem jest to, że towarzyszy tej pasji kolejna, mianowicie kulinarna. 

AKTUALNIE W NASZYCH KRANACH (1-8):

Kran Nr 1:
Green Harvest Juicy Weizen z pomarańczą.



Piwo pszeniczne o wyraźnych charakterystycznych dla stylu nutach goździka i banana, przełamanych orzeźwiającym dodatkiem zestu i soku ze świeżych pomarańczy


  • Alkohol: 5,5%
  • Ekstrakt: 13 Blg

Kran Nr 2:
Green Leader Brut IPA


 

Wytrawne, jasne, bardzo pijalne przy swojej mocy piwo, chmielone odmianami Centennial i Mosaic, w interpretacji Green Head nie pozbawione kompletnie goryczki.


  • Alkohol: 7,0%
  • Ekstrakt: 14 Blg

Kran Nr 3:
Jan Olbracht Rzemieślniczy Śmietanka 


 

Jasne piwo pszeniczne o charakterystycznym aromacie bananów i goździków. Naturalnie mętne, mocno wysycone dwutlenkiem węgla. Odpowiednio zaserwowane tworzy w szklance efektowną czapę piany – cieszącą oko i podniebienie każdego piwosza.


  • Alkohol: 5,6%
  • Ekstrakt: 12,5%
  • IBU: 15
  • Chmiele: Hallertau Tradition
  • Słód: Słod jęczmienny, pilzneński, karmelowy jasny, słód pszeniczny
  • Drożdże piwowarskie: WB-063

Kran Nr 4:
Pils Trzech Kumpli



Każdy, kto zna piwo zna również pilsa. Nie musimy zatem pisać długich wstępów przed degustacją. Słomkowy kolor, klarowny wygląd, śnieżnobiała, mleczna piana, zdecydowana, ale krótka i przyjemna gorycz oraz aromat jasnych słodów w parze ze szlachetnymi chmielami niemieckimi i czeskimi. To bardzo klasyczne, codzienne piwo. Wierzymy, że w naszym wydaniu po prostu solidnie wykonane.


  • Alkohol: 4,4 %
  • Ekstrakt: 10,5 %
  • IBU: 20
  • Chmiele: Saaz, Hallertau Mittelfrüh

Kran Nr 5 – W KONFIGURACJI


  • Alkohol:
  • Ekstrakt:
  • IBU:
  • Chmiele:
  • Słody jęczmienne:
  • Drożdże piwowarskie:

Kran Nr 4 – W KONFIGURACJI


  • Alkohol:
  • Ekstrakt:
  • IBU:
  • Chmiele:
  • Słody jęczmienne:
  • Drożdże piwowarskie:

Kran Nr 5 – W KONFIGURACJI


  • Alkohol:
  • Ekstrakt:
  • IBU:
  • Chmiele:
  • Słody jęczmienne:
  • Drożdże piwowarskie:

Kran Nr 4 – W KONFIGURACJI


  • Alkohol:
  • Ekstrakt:
  • IBU:
  • Chmiele:
  • Słody jęczmienne:
  • Drożdże piwowarskie:

AKTUALNIE W NASZYCH KRANACH ŻYWIEC (9-12):

Kran Nr 9 – Żywiec Jasne Pełne


 

Żywca warzymy od zawsze tylko w jednym miejscu na świecie – w Arcyksiążęcym Browarze w Żywcu założonym w 1856 r. W sprawach piwa jesteśmy bezkompromisowi, dlatego Żywiec powstaje wyłącznie z trzech składników: słodu jęczmiennego, chmielu i krystalicznie czystej, górskiej wody. Żywiec. Zawsze tylko z Żywca.

Piwo jasne, pasteryzowane, alk. 5,6% obj. Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel i ekstrakt z chmielu.


  • Ekstrakt: 12,5 %
  • Alkohol: 5,6 %
  • Składniki: woda, słód jęczmienny,
    chmiel i ekstrakt z chmielu.

Kran Nr 10 – Żywiec APA


 

Receptura piwa APA jest dziełem mistrzów Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej. Żywiec APA to intensywnie chmielowe piwo typu Pale Ale z nutą cytrusową. Warzone z użyciem pięciu odmian chmielu, przy zastosowaniu górnej fermentacji w otwartych kadziach. Dla wzbogacenia kompozycji chmielone na zimno. Najlepiej smakuje w temperaturze od 9 do 11 stopni.

Piwo jasne, pasteryzowane, alk. 5,4% obj. Składniki: woda, słód jęczmienny (monachijski, karmelowy), słód pszeniczny, chmiel (Chinook, Citra, Yellow Sub, Centennial, Amarillo), ekstrakt z chmielu Magnum. Mętność i osad są naturalnymi cechami produktu.


  • Ekstrakt: 12,5 %
  • Alkohol: 5,4 %
  • Składniki: woda, słód jęczmienny(monachijski, karmelowy), słód pszeniczny, chmiel (Chinook, Citra, Yellow Sub, Centennial, Amarillo), ekstrakt z chmielu Magnum

Kran Nr 11 – Żywiec Białe 0,0%


 

Białe piwo pszeniczne, należące do piw lżejszych. 
Charakteryzuje się orzeźwiającym smakiem i naturalną mętnością oraz zerową zawartością alkoholu. 
Zawiera wszystko, co najlepsze w piwie pszenicznym. 
Jest lekkie i delikatne, a dodatkowo przyciąga dodatkiem kolendry. Piana jest biała, obfita i doskonale trzyma się w szklance. 


  • Piwo pszeniczne, bezalkoholowe, pasteryzowane.
  • Składniki: woda, słód pszeniczny, słód jęczmienny, aromat naturalny, chmiel i ekstrakt z chmielu, kolendra. Mętność i osad są naturalnymi cechami produktu.

Kran Nr 12 – Żywiec Porter


 

W roku 1881 pierwsze beczki Portera opuściły Arcyksiążęcy Browar w Żywcu. 
Jego receptura jest dziełem mistrzów z Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej, którzy pracowali w warzelniach arcyksiążęcych w Żywcu i Cieszynie, gdzie do dziś powstaje żywiecki Porter. Głęboki i bogaty smak zawdzięcza czterem specjalnie dobranym słodom i wierności ponad 130-letniej historii pokoleń piwowarów. 


  • Ekstrakt: 21 %
  • Alkohol: 9,5 %
  • Składniki: woda, słód jęczmienny(monachijski, pilzneński, karmelowy, palony), cukier, chmiel i ekstrakt z chmielu