Masz pytania / rezerwacje / dowóz - zadzwoń: +48 733 456 456 Kontakt: pub@pubatmosfera.pl
Image is not available
Atmosfera wita Was!
Zapraszamy do zapoznania się z nowa kartą menu.
Image is not available
8 miedzianych na lewaków CRAFT !
Sekcja NALEWAKI & PIWA będzie Was zawsze na bieżąco informować
o konfiguracji 8 na lewaków.
Image is not available
WAKACJE 2019
Tegoroczne wakacje to szereg przygorowanych imprez
oraz koncertów! Odwiedzajcie nasz serwis! Wszystkie informacje
zawsze znajdziecie tu!
previous arrow
next arrow
Slider

NALEWAKI & PIWA W ATMOSFERZE

Do Waszej dyspozycji w barze jest 8 kranów z unikalnymi rzemieślniczymi trunkami „Craftowymi”. Niezmiernie ważnym jest dla nas by zawsze podawać świeże niepasteryzowane piwa. Dodatkowym atutem jest to, że towarzyszy tej pasji kolejna, mianowicie kulinarna. 

AKTUALNIE W NASZYCH KRANACH (1-8):

Kran Nr 1 – Pils Trzech Kumpli


 

Każdy, kto zna piwo zna również pilsa. Nie musimy zatem pisać długich wstępów przed degustacją. Słomkowy kolor, klarowny wygląd, śnieżnobiała, mleczna piana, zdecydowana, ale krótka i przyjemna gorycz oraz aromat jasnych słodów w parze ze szlachetnymi chmielami niemieckimi i czeskimi. To bardzo klasyczne, codzienne piwo. Wierzymy, że w naszym wydaniu po prostu solidnie wykonane.


  • Alkohol: 4,4%
  • Ekstrakt: 10,5%
  • IBU: 20
  • Chmiele: Saaz, Hallertau Mittelfrüh

Kran Nr 2 – Jan Olbracht Rzemieślniczy Śmietanka 


 

Jasne piwo pszeniczne o charakterystycznym aromacie bananów i goździków. Naturalnie mętne, mocno wysycone dwutlenkiem węgla. Odpowiednio zaserwowane tworzy w szklance efektowną czapę piany – cieszącą oko i podniebienie każdego piwosza.


  • Alkohol: 5,6%
  • Ekstrakt: 12,5%
  • IBU: 15
  • Chmiele: Hallertau Tradition
  • Słody jęczmienne: pilzneński, karmelowy jasny, słód pszeniczny
  • Drożdże piwowarskie: WB-06

Kran Nr 3 – Polski Krafcik, Belgian IPA


 
Potężnie nachmielona na smak i aromat klasyczna Imperialna IPA. Do zasypu zamiast słodów karmelowych dodaliśmy płatki pszenne, by jeszcze bardziej uwypuklić soczystość i owocowość użytych chmieli Citra i Amarillo.
 

  • Alkohol: 8,5%
  • Ekstrakt: 19%
  • IBU: 20
  • Chmiele: Citra i Amarillo

Kran Nr 4 – W KONFIGURACJI


  • Alkohol:
  • Ekstrakt:
  • IBU:
  • Chmiele:
  • Słody jęczmienne:
  • Drożdże piwowarskie:

Kran Nr 5 – W KONFIGURACJI


  • Alkohol:
  • Ekstrakt:
  • IBU:
  • Chmiele:
  • Słody jęczmienne:
  • Drożdże piwowarskie:

Kran Nr 4 – W KONFIGURACJI


  • Alkohol:
  • Ekstrakt:
  • IBU:
  • Chmiele:
  • Słody jęczmienne:
  • Drożdże piwowarskie:

Kran Nr 5 – W KONFIGURACJI


  • Alkohol:
  • Ekstrakt:
  • IBU:
  • Chmiele:
  • Słody jęczmienne:
  • Drożdże piwowarskie:

Kran Nr 4 – W KONFIGURACJI


  • Alkohol:
  • Ekstrakt:
  • IBU:
  • Chmiele:
  • Słody jęczmienne:
  • Drożdże piwowarskie:

AKTUALNIE W NASZYCH KRANACH ŻYWIEC (9-12):

Kran Nr 9 – Żywiec Jasne Pełne


 

Żywca warzymy od zawsze tylko w jednym miejscu na świecie – w Arcyksiążęcym Browarze w Żywcu założonym w 1856 r. W sprawach piwa jesteśmy bezkompromisowi, dlatego Żywiec powstaje wyłącznie z trzech składników: słodu jęczmiennego, chmielu i krystalicznie czystej, górskiej wody. Żywiec. Zawsze tylko z Żywca.

Piwo jasne, pasteryzowane, alk. 5,6% obj. Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel i ekstrakt z chmielu.


  • Ekstrakt: 12,5 %
  • Alkohol: 5,6 %

Kran Nr 10 – Żywiec APA


 

Receptura piwa APA jest dziełem mistrzów Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej. Żywiec APA to intensywnie chmielowe piwo typu Pale Ale z nutą cytrusową. Warzone z użyciem pięciu odmian chmielu, przy zastosowaniu górnej fermentacji w otwartych kadziach. Dla wzbogacenia kompozycji chmielone na zimno. Najlepiej smakuje w temperaturze od 9 do 11 stopni.

Piwo jasne, pasteryzowane, alk. 5,4% obj. Składniki: woda, słód jęczmienny (monachijski, karmelowy), słód pszeniczny, chmiel (Chinook, Citra, Yellow Sub, Centennial, Amarillo), ekstrakt z chmielu Magnum. Mętność i osad są naturalnymi cechami produktu.


  • Ekstrakt: 12,5 %
  • Alkohol: 5,4 %

Kran Nr 11 – Żywiec Białe


 

Żywca warzymy od zawsze tylko w jednym miejscu na świecie – w Arcyksiążęcym Browarze w Żywcu założonym w 1856 r. W sprawach piwa jesteśmy bezkompromisowi, dlatego Żywiec powstaje wyłącznie z trzech składników: słodu jęczmiennego, chmielu i krystalicznie czystej, górskiej wody. Żywiec. Zawsze tylko z Żywca.

Piwo jasne, pasteryzowane, alk. 5,6% obj. Składniki: woda, słód jęczmienny, chmiel i ekstrakt z chmielu.


  • Ekstrakt: 12,5 %
  • Alkohol: 5,6 %

Kran Nr 12 – Żywiec Porter


 

Receptura piwa APA jest dziełem mistrzów Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej. Żywiec APA to intensywnie chmielowe piwo typu Pale Ale z nutą cytrusową. Warzone z użyciem pięciu odmian chmielu, przy zastosowaniu górnej fermentacji w otwartych kadziach. Dla wzbogacenia kompozycji chmielone na zimno. Najlepiej smakuje w temperaturze od 9 do 11 stopni.

Piwo jasne, pasteryzowane, alk. 5,4% obj. Składniki: woda, słód jęczmienny (monachijski, karmelowy), słód pszeniczny, chmiel (Chinook, Citra, Yellow Sub, Centennial, Amarillo), ekstrakt z chmielu Magnum. Mętność i osad są naturalnymi cechami produktu.


  • Ekstrakt: 12,5 %
  • Alkohol: 5,4 %
Close Menu
Zadzwoń i zamów !